luni, 10 noiembrie 2008

snooze dogg

fin’ca lunea nici macar iarba nu creste, atat randamentul meu de lucru, cat si entuziasmul care ma caracterizeaza au coborat sub nivelul marii. ca sa nu mor totusi de plictiseala, am surfat a lehamite pe veveveu in pauza de masa... azi aveam de gand sa imi adaug o noua aptitudine in cv: fluent in snoop speak.

daca nu stii snoop speak, inseamna ca diferenta de varsta si mentalitate intre noi este foarte mare (avantaj: tu ), da' pun pariu ca daca te gandesti bine, trebuie sa-l fi auzit pe snoop dogg zicand macar o data "shizzle, nizzle, o-kizzle" sau alte izzle-uri.

nu dispera, ca nu e greu de invatat - snoop speak e un fel de pasareasca: daca in romana adaugi dupa fiecare silaba litera “p” si vocala silabei respective, in snoop speak, regula generala este sa adaugi "izz" dupa penultima consoana din cuvant. desi in mod normal ideea e sa pastrezi restul cuvantului nealterat, s-au impamantenit si anumite exceptii, probabil datorate aburilor de alcool si norilor de fum care invaluie artistii mistici ai hip-hopului: "sure" ar fi trebuit sa fie "sizzure", da' a ajuns "shizzle" (desi uneori mai poa' sa insemne si ce-ar fi trebuit sa fie "shizz(n)it"), dupa cum si "nigga" ar fi trebuit sa fie "nizzigga", insa a esuat trist in "nizzle" ca o balena gravida la mal...

habar n-am de ce snoop dogg si juma’ de planeta dupa el au ajuns la concluzia ca este genial sa spui snizzoop dizzog, dar fo' shizzle ca m-as cracana de ras sa aud “paparapazipitiipii” rostit cu atitudine degajata de ghetou da bucuresti.
PS: cine scrie in engleza poa’ sa intre pe gizoogle.com, sa isi traduca blizzogu’ sau myspizzaceu’ in snoop speak.

inchei aici interventia educativa a zilei.
fo’ shizzle, my nizzle!

later edit: I'd like to credit da wizzle grampizzle for da drifted whizzle shizzle...

10 comentarii:

Anonim spunea...

C. e expert in snoop speak! De fapt, daca stau sa ma gandesc mai bine, C. e expert in cam multe... si nu pricep de ce-i fac atata reclama!
De mine nu s-a prins neam asa ceva, cred ca mi-a explicat de sute de ori ca "fo shizzle" inseamna "for sure" si tot n-am tinut minte.
De unde concluzia: e nevoie de un talent special.

Li spunea...

omg the shizzolator's baaaack!

Li spunea...

...si nu merge :(

mo spunea...

@oompa: yup, it takes a special nizzle to snizzle spizzle...or somethin' ;)

@li: nu merge? damnit.... :(

Anonim spunea...

N-oi fi stiind tu sa injuri, da' si cind te plictisesti....
Cum mah sa te dai pe site-uri de astea?

mo spunea...

@ popej: :)))))))
eh, mai tre' si asa ceva din cand in cand....

PhenoBarbieDoll spunea...

@popej27: lucreaza intr-o banca. cred ca e un motiv suficient.

mo spunea...

@ Phenobarbiedoll: I see no connection whatsoever between banks and my mental instability..aaa, I mean hip-hop knowledge!

Anonim spunea...

lasa-ma sa ghicesc: ofiter de credite?

mo spunea...

@popej: nope...