joi, 20 noiembrie 2008

image-association tests















desi nu mai sunt o noutate din iulie, tin sa ma iau de fotografiile publicate pe spatele pachetelor de tigari. da, fumatul e un obicei cat se poate de prost si de periculos si da, oamenii reactioneaza mai bine la imagini decat la cuvinte, asa ca imaginile potrivite chiar vor avea efectele scontate daaaaaaaar..... sunt imaginile aparute la noi cele mai bune exemple?
unele din pozele astea mi s-au parut atat de abstracte, incat ori imi umpleau imaginatia de frisoane artistice ori ma faceau sa ma simt ca la psiholog, interpretand imagini-metafora. (ball! food!)
asadar puneti-va ochelarii de psiholog imaginar pe nas. eu deja m-am trantit pe canapea si va povestesc ce vad in pozele de mai sus:

1. in prima imagine, cucoana cu caruciorul incearca sa recreeze videoclipul piesei "burden in my hand". desertul din spate e extrem de colorat, insa arid si amenintator - probabil o imagine stilizata a vietii. tanti poarta negru fin'ca asa purta si chris cornell, pe care intentioneaza sa il ajunga din urma si sa il puna sa-i plateasca pensie alimentara pentru copilul invizibil din carucior.

2. in poza cu tigara indoita ma impresioneaza din nou fundalul cenusiu, care imi sugereaza viata in mediul urban. inteleg ca traiul acesta face extrem de bine la flexibilitate, pentru ca tigara aia face podul de sus perfect - recunosc, cu incalzire, ca e pe jumatate fumata, dar asta conteaza mai putin. pe viitor, am sa evit sa mai cumpar tigari cu imaginea asta pentru ca nu ma prea omor dupa exercitii fizice si ma simt oricum prea batrana sa fac building jumping.

3. inteleg de la doamna asta in spatele careia rasare un craniu plin deasupra unei mari acide ca daca te speli pe cap si iti pui o masca pe fata, dupa care scoti capul pe fereastra, vei da nas in os cu fantoma lu' tata lu' hamlet. el, acum un schelet, iti va spune cu o voce cavernoasa ca "fuuumaatuuul provoaaacaaaa imbatraniireeaaaaa teeenuluuuuiiii, iinnn paaaraaanteezaaaaa aaa piieeelliiiii". de unde doamna va deduce ca lu' tata lu' hamlet i-au cam placut trabucurile...

4. stiti, domnu' psiholog, daca vedeam poza asta cand eram mica as fi avut ceva cosmaruri, dar cu siguranta ca azi dantura mea ar fi fost perfecta si nemaipomenit de alba de la cele 10 periaje zilnice pe care le-as fi practicat. eu propun sa o punem pe cutiile de bomboane sau pe ambalajele de ciocolata!
PS: voi ce vedeti?

12 comentarii:

PhenoBarbieDoll spunea...

=))

but i want the toilet seat!

si apropo de subiect, recomand cu mare caldura blogul lu' Ursu pentru articolele cu fumatul
http://mihaiursu.wordpress.com/2008/10/14/poze-porno-nu-puneti/

Anonim spunea...

bai bărbie, te bat de te stric!! daca esti fana accidente, iti dau un link special + stai sa se treyeasca prietenuţ meu computeristu!

cat despre poye, da. este destepte dar complet proaste!! si da. vrem si pe bomboane. aia cu dinti merge si pe orbit... sau pe pastele de dinti care nu sunt sugar free :)) [am aflat ca exista]

Anonim spunea...

După mine poa' să puna pe pachetele de ţigări şi o spânzurătoare sau un scaun electric, un cap de mort, felii de tort, o babă-ntr-un cort... Oricum, totul e o mare glumă, aş exagera un picuţ şi i-aş zice o mare manipulare. "Dă mă alte ţigări că nu vreau din astea care cauzează impotenţă". Oricum, e din ce în ce mai puţin tutun şi mai mult blat. Oricum, cine fumează n-o să se lase nici dacă vede o poză cu maica Tereza pe pachet. Iar alte simboluri gotice morbide ar face vânzare mult mai bună între heavilăi şi punkeri şi roackeri. Nu tutun? Da, dar nu aşa. Tema abordată îmi place! Presimt că are la bază o dorinţă obsesivă dar imposibilă de a te lăsa. Vă propun tuturor o alternativă la imagini, terapie de grup: cine se lasă de fumat cu mine?

mo spunea...

@dorin:
citeam la un moment dat fail blog, cu tot felul de idiotenii adunate de prin lume, si un strain pozase la noi pasta de dinti "rodent", fin'ca, evident, pentru el numele asta inseamna altceva...

@tweek:
he heee, nu sunt singura care rimeaza pe-aici. :)
da, ar trebui sa ma las de fumat (am si avut tentative), dar n-am ajuns in faza "obsesiva" pentru ca inca nu imi doresc suficient de mult s-o fac, cred.

PhenoBarbieDoll spunea...

@dorin: ce accidente ba? vezi ca nu ejti atent? ntz ntz

mo spunea...

@phenobarbiedoll:
imaginile ale cu accidente sinistrosele din postarea lui ursu.

PhenoBarbieDoll spunea...

yea, but they're there with a purpose si ilustreaza textul, care-i si el miezu'

mo spunea...

actually, mi se par gratuite si deranjante, dar hai sa nu polemizam pe tema asta...

Anonim spunea...

exact asta am şi vrut să zic, este exact ceea ce sugerează imaginile: "ar trebui să te laşi de fumaaaat". never works :))

mo spunea...

tweek, noi vorbeam de articolul lui ursu (vezi link in primul comentariu)

PhenoBarbieDoll spunea...

yep, mai bine am poleniza :D

Anonim spunea...

eu vreau să fac fotosinteză :))
râdem, glumim, da'io cu cine votez?