joi, 13 noiembrie 2008

dog stories

azi am pornit spre lucru ceva mai devreme decat de obicei si pe bulevard era destul de gol. prin pacla diminetii inaintam eu, ascultand muzica la casti si, de la prima intersectie, un caine boschetar cu pete negre, care m-a insotit multa vreme, probabil sperand sa primeasca ceva potol. dar n-aveam ce sa-i dau. mergeam inainte, incercand sa ii evit privirea miloaga.
abia la un moment dat m-am prins ca probabil isi facea si el plimbarea de dimineata - facea cativa pasi, se uita in sus la mine - eu il scarpinam pe scafarlie aprobator. si tot asa.
si-a pierdut insa orice urma de interes fata de mine cand am ajuns la o shaormerie in fata careia mai statea un caine gras ce-si exersa privirea de caprioara pe bucatar. bros before hos, man...

imi amintesc ceva asemenator din vremea liceului, cand intr-o seara tarzie de noiembrie ma intorceam de la plimbat aiurea prin oras. ca sa ajung de la cetate acasa trebuia sa traversez un parculet, mai apoi sa merg de-a lungul unei strazi inguste care se termina langa un cimitir. de aici coteam la stanga, coboram de-a lungul cimitirului si intram in sfarsit pe strada unde locuiam.
si cum trec eu de parc intru pe strada ce dadea inspre cimitir. era intuneric, frig si se lasa ceata. nu umbla nimeni pe strada, nici nu auzeam masini sau sunete familiare de prin casele din jur. era atat de liniste incat auzeam ecoul propriilor pasi reverberand de zidurile caselor. in fata vedeam in lumina galbena si tulbure a stalpilor electrici poarta cimitirului, un colt din biserica de lemn, capela si o ladita in care sclipeau cam anemic cateva lumanarele aprinse. constatand eu toate acestea, mi-am zis ca ar fi mai bine sa grabesc pasul si sa ajung odata pe strada unde locuiesc, care e cat de cat mai populata, si nu de locatari linistiti ca astia din jurul bisericii.
dau coltul spre stanga, pregatindu-ma sa cobor in graba, cand simt brusc ca imi lovesc piciorul de ceva. sar un pas inapoi si scot un sunet nearticulat. aratarea de care ma lovisem face si ea un pas inapoi si scoate o schelalaiala speriata - era un caine mic si amarat rau, probabil la fel de surprins sa dea neasteptat peste cineva pe vremea aia sinistra. brusc, mi s-a facut tare drag de cainele asta, la fel de tembel ca si mine. m-am aplecat sa il mangai. inca mai tremura - poate de frig sau poate din cauza ca se speriase. mi-as fi dorit sa am crantanele de caini prin buzunare. dar n-aveam, asa ca l-am scarpinat eu ce l-am scarpinat cateva minute, dupa care am pornit fiecare mai departe in pas grabit.

20 de comentarii:

ruki spunea...

canii astia, figuri tare amarate! sunt unii care te petrec pana in fata portii, merg la pas jumatate de bucuresti si tu nu poti sa ii iei inauntru sa le oferi o masa calda.
stii, daca ar ocupa mai putin loc- matele sunt un exemplu bun de design de produs de mare succes- le-ar creste sansele la fericire.

mo spunea...

asa zici tu? :)
ruki, ai inchis lactobarul?

ruki spunea...

l-am inchis pentru public si l-am deschis pentru mine. va trebui sa ne vedem mai des, sa umplem golurile.
hugs!

mo spunea...

se rezolva cumva :)
dar o sa imi fie dor de lactobar

ruki spunea...

multumesc, ma. si mie, si mie

mo spunea...

PS: ruki, ne intalnim cand vrei. I'm cheap - one coffee/tea and I'm yours ;)

PhenoBarbieDoll spunea...

heeeeeeeeeeeeeeeeey! i smell TRADARE

mo spunea...

tttt, possessive lil' rat :))))

... spunea...

bros before hos???
daca e ce am inteles eu, ma voi radea cumplit.
deci este, sau engleza mea m-a tradat?

mo spunea...

este, ca sa nu mai zic ca e si replica standard de ghetou ;)

PhenoBarbieDoll spunea...

mbine, poti sa ma inviti la un long island iced tea after work si am gandesc daca sa te iert pentru aceasta dovada de infidelitate. sau putem s-o luam si pe ruki la un menage-a-trois

ruki spunea...

ruki e complet derutata zilele astea. i se propun atatea dubiosenii incat nu accepta decat relatii monogame bazate pe intelegere si respect reciproc :)

mo spunea...

duamnelor si domnisuarelor, doar pentru ca s-a inchis temporar lactobarul nu inseamna ca trebuie sa va imbatati si sa faceti scandal aici! :)))

ruki spunea...

hai, gata! ne-am potolit...

mo spunea...

asa, domnisuara.
PS: vremurile confuze sunt precum negura-n varf de munte: doar pentru ca te-ai oprit din mers nu inseamna ca poti evita magarii din ceata...:P

Anonim spunea...

you..you.... you... dog lover!

mo spunea...

bine, doar pentru ca m-au distrat cainii de langa shaormerie nu inseamna ca ar trebui sa misune pe strazi in haite...

Anonim spunea...

glumeam :)
n-am nimic cu iubitorii de ciini.








P.S.nimic in comun, bineinteles :D

mo spunea...

cand peste 5 ani Natalija o sa vrea caine o sa rad de tine..:P

PhenoBarbieDoll spunea...

toate ca toate, da' io cu cine beau?